Weer succesvolle Nacht van de Vluchteling

Print
Weer succesvolle Nacht van de Vluchteling

Afbeelding: ANP

De Nacht van de Vluchteling heeft ruim 1 miljoen euro opgeleverd. In Den Haag en Arnhem kwamen zondagmorgen de 2800 lopers aan die in de nacht van zaterdag op zondag 40 kilometer liepen. Ze vertrokken om middernacht uit Rotterdam en Nijmegen. De deelnemers, die zich lieten sponsoren, liepen om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden.

,,Zoveel deelnemers en zo'n hoge opbrengst laat zien dat het lot van vluchtelingen ons allesbehalve onverschillig laat'', zei directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Het was de zevende editie van de sponsorloop, die vorig jaar nog 1700 deelnemers trok. Toen was de opbrengst 620.000 euro. Dit jaar had het evenement een tweede versie. Behalve van Rotterdam naar Den Haag werd ook van Nijmegen naar Arnhem gelopen. Ook was er in het centrum van Den Haag een kortere avondloop.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →