Britse partijen pakken campagnes weer op

Print
Britse partijen pakken campagnes weer op

Afbeelding: ANP

De politieke partijen in Groot-Brittannië hervatten zondag hun campagnes voor het referendum over de vraag of het land in de EU moet blijven. De partijen staakten hun campagnes na de moord op het parlementslid Jo Cox donderdag.

In Britse media begonnen de campagnes zondag weer volop. De verwachting is dat de partijen hun toon zullen matigen. 

Cox werd in de plaats Birstall neergeschoten en neergestoken na een bijeenkomst met kiezers. De dader noemde zich later voor de rechter ' dood  aan de verraders, vrijheid voor Groot-Brittannië'. 

Zo waarschuwde premier David Cameron bij de BBC nog maar eens dat een vertrek uit de EU een ,,grote vergissing'' is. In de Sunday Telegraph pleitte zijn partijgenoot Michael Gove juist voor een Groot-Brittannië zonder de 'Brusselse heerschappij'. 

Uit opiniepeilingen na de moord op Cox bleek een kleine meerderheid van de Britse kiezers tegen een Brexit te zijn. De Britten gaan 23 juni naar de stembus.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →