Fans Hongarije en België onder loep bij UEFA

Print
  Fans Hongarije en België onder loep bij UEFA

Afbeelding: anp

Hongarije en België moeten vrezen voor een straf van de UEFA. De disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond is zondag een onderzoek begonnen naar wangedrag van een deel van de aanhang van beide landen op het EK in Frankrijk.

Supporters van Hongarije misdroegen zich zaterdag tijdens het duel met IJsland (1-1). Ze gingen op de vuist met stewards, staken vuurwerk af en gooiden voorwerpen op het veld. Fans van België vierden de zege op Ierland (3-0) met vuurwerk.

De UEFA startte zaterdag al een onderzoek naar fans van Kroatië en Turkije. De Kroaten misdroegen zich vrijdag zo erg tegen Tsjechië (2-2) dat het duel tussen beide ploegen zelfs even moest worden onderbroken. Ze gooiden vuurwerk op het veld en gingen met elkaar op de vuist. Een deel van de Turkse aanhang liet zich van een slechte kant zien tijdens het verloren duel met Spanje (0-3).

Ook Portugal hangt nog een straf boven het hoofd. Eén fan van die ploeg betrad zaterdagavond het speelveld na afloop van het gelijkspel tegen Oostenrijk (0-0).