Verdachten familie van broers El Bakraoui

Print
Verdachten familie van broers El Bakraoui

Afbeelding: AD

Twee van de in het weekeinde gearresteerde Belgische terreurverdachten zijn familie van de gebroeders Ibrahim en Khalid El Bakraoui, die zich in maart bij de bloedige aanslagen in Brussel opbliezen. Dit meldden Belgische media zondag.

Drie terreurverdachten, Jawad Benhattal, Samir C. en Moustapha B., zijn opgepakt bij acties die volgens de Belgische autoriteiten een aanslag zaterdagmiddag in het centrum van Brussel moesten voorkomen. Bij de veertig huiszoekingen en het openen van meer dan 150 garageboxen zijn echter geen wapens of explosieven aangetroffen.

Het is niet duidelijk wie van de drie familie van de El Bakraoui's zijn. Benhattal was begin 2010 samen met Ibrahim El Bakraoui medeplichtig aan een gewapende overval die Belkacem B. pleegde. El Bakraoui opende bij hun vlucht het vuur op de politie. Ze kregen lange celstraffen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →