Oude haarlok van overleden David Bowie op veiling

Print
Oude haarlok van overleden David Bowie op veiling

Afbeelding: AD

Een haarlok van David Bowie wordt binnenkort aangeboden op een veiling. Het plukje haar is in de jaren tachtig gebruikt bij het maken van een pruik voor zijn wassenbeeld in Madame Tussauds, meldt Mirror.

Wendy Farrier werkte destijds bij het wassenbeeldenmuseum en mocht in 1983 de schaar zetten in het kapsel van David Bowie. De nu 55-jarige Wendy vertelt dat ze meerdere plukjes uit zijn kapsel knipte, omdat de zanger het in verschillende kleurtinten had geblondeerd. Wendy bewaarde het haar van haar idool jarenlang aan de muur van haar slaapkamer.

Een halfjaar geleden bracht een stukje haar van zanger John Lennon op een veiling in de Verenigde Staten 35.000 dollar (ruim 31.000 euro) op. Het haar van David Bowie zou minimaal 3500 euro kunnen opbrengen, maar experts van Heritage Auctions houden er ook rekening mee dat de kavel enkele tienduizenden euro's kan opbrengen.

De veiling is op 25 juni in Los Angeles. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →