Speciaal fonds voor verregende evenementen

Een wolkbreuk tijdens Pinkpop 2016.© Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Een nieuw fonds moet organisatoren van evenementen helpen als hun festival, concert of andere bijeenkomst in de buitenlucht door uitzonderlijk slecht weer wordt getroffen.

ANP

Via de nieuwe regeling kunnen verregende festivals een subsidie krijgen. Minister Jet Bussemaker van Cultuur stort een half miljoen euro in het fonds.

SpelbrekerOp deze manier wil Bussemaker voorkomen dat de continuïteit van een evenement in gevaar komt. ,,Slecht weer kan een flinke spelbreker zijn bij festivals: storm, regen, hagel, lege stoelen en omgewaaide tenten. Bezoekers blijven weg en er moeten extra maatregelen worden genomen om optredens veilig te laten verlopen'', aldus het ministerie maandag.

Het zogenoemde Slecht Weer Fonds is ondergebracht bij het Fonds Podiumkunsten en staat open voor festivals die subsidie krijgen van het ministerie of een van de rijkscultuurfondsen.

TerugbetalenFestivals die een bijdrage krijgen, moeten het geld later, wanneer hun financiële positie voldoende is hersteld, terugbetalen. Zo kunnen ook andere festivals gebruik maken van het geld, aldus het ministerie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal