Puma gaat naar kwaliteit van voetbalshirts kijken

© Foto: AFP/ Philippe Huguen

Puma gaat naar aanleiding van de wedstrijd tussen Zwitserland en Frankrijk op het Europees kampioenschap voetbal de kwaliteit van de voetbalshirts onderzoeken.

tgeurts

Bij meerdere spelers van Zwitserland ging het shirt zondagavond kapot als daar aan werd getrokken. ,,Onze productexperts gaan het materiaal onderzoeken. Zodra we de oorzaak weten, komen we daarmee naar buiten'', zei een woordvoerster van de sportkledingfabrikant maandag. Ze benadrukte dat in de tien andere EK-wedstrijden waar de vijf landen die shirts van Puma dragen aan meededen, het probleem zich niet heeft voorgedaan.

Op Twitter was de kwaliteit van de shirts van Zwitserland een van de meest besproken thema's zondagavond. Naast Puma was ook de kwaliteit van het materiaal van Adidas een thema. Een van de wedstrijdballen werd in het duel tussen Frankrijk en Zwitserland namelijk lekgetrapt, iets wat nauwelijks voorkomt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal