UEFA tevreden over EK met 24 landen

Print
UEFA tevreden over EK met 24 landen

Afbeelding: ANP

De UEFA lijkt niet van plan iets te wijzigen aan de huidige opzet van het Europees kampioenschap.

Voor het eerst doen 24 in plaats van zestien landen aan het toernooi mee. ,,Dat heeft de kwaliteit van het toernooi niet negatief beïnvloed'', vindt Giorgio Marchetti, hoofd competitiezaken van de Europese voetbalbond. ,,Alle groepen liggen nog open, we zijn zeer verrast.''

Kritiek
Er is binnen de voetbalwereld ook kritiek op de nieuwe opzet. Veel deelnemende landen zouden te weinig toevoegen aan het EK, en ook blijven sommige teams nu in onzekerheid of ze wel of niet in het toernooi blijven. Albanië versloeg zondag Roemenïe, en moet nu afwachten of het tot de vier beste nummers drie hoort en doorgaat richting achtste finales. Marchetti: ,,Alle teams hebben nu tot de laatste speelronde kans om de volgende ronde te halen. Dat was eerder niet zo. Iedereen heeft kans'', aldus de bestuurder, die zei dat daardoor juist ook minder snel teams het op een 'akkoordje' kunnen gooien.

Marchetti ziet wel een ,,duidelijke afname'' van het aantal doelpunten. In de tot dusverre 26 gespeelde groepswedstrijden is 48 keer gescoord. Bij het vorige EK, in 2012, stond de teller na 24 wedstrijden op 60 doelpunten en in 2008 op 57.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen