De Graafschap twijfelt over gang naar rechter

© ANP/Jeroen Jumelet

De Graafschap weet op z'n vroegst maandagavond of het actie gaat ondernemen nu de club definitief is gedegradeerd naar de eerste divisie.

ANP

,,We zien de urgentie'', melden de Doetinchemmers op Twitter.

RechterDe beroepscommissie van de KNVB liet vrijdag weten dat FC Twente toch in de eredivisie mag blijven spelen. De Graafschap, dat via de play-offs naar de eerste divisie degradeerde, had anders de plek van Twente mogen innemen. Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap, gaf vrijdag al aan te gaan onderzoeken of juridische stappen mogelijk zijn tegen de KNVB.

De Graafschap zou de plek overnemen van FC Twente, als die club wegens financieel wanbeleid en gesjoemel met transfers zou degraderen. FC Twente ging echter in beroep tegen die uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB. De rechtbank stelde de kampioen van 2010 in het ongelijk maar de beroepscommissie oordeelde vrijdag dat FC Twente toch in de eredivisie mag blijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal