Dramatische kijkcijfers voor Top Gear

© Foto: ANP/Valery Hache

De populaire Britse tv-show Top Gear, is op een dieptepunt aangeland. Zondagavond keken in Groot-Brittannië 2,34 miljoen mensen naar het BBC-programma over auto's.

ANP

Dat is volgens The Daily Telegraph het laagste aantal kijkers sinds 2002.

KijkcijferkanonDe show stamt uit de jaren zeventig, maar in 2002 vond Jeremy Clarkson het programma opnieuw uit. Die versie werd voor de BBC een kijkcijferkanon en wereldwijde bron van miljoenen kijkers en enorme inkomsten. Door een reeks incidenten tussen de BBC en de eigengereide Clarkson verlengde de omroep het contract met Clarkson vorig jaar niet meer.

4,4 miljoen mensenDe nieuwe versie van het BBC-programma begon in mei onder leiding van Chris Evans. Naar de eerste aflevering keken op de avond van uitzending 4,4 miljoen mensen. Sindsdien keldert het kijkcijfer. Het laagste aantal kijkers wat Top Gear onder Clarkson trok was in juni 2003 2,36 miljoen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal