Dramatische kijkcijfers voor Top Gear

Print
Dramatische kijkcijfers voor Top Gear

Afbeelding: Foto: ANP/Valery Hache

De populaire Britse tv-show Top Gear, is op een dieptepunt aangeland. Zondagavond keken in Groot-Brittannië 2,34 miljoen mensen naar het BBC-programma over auto's.

Dat is volgens The Daily Telegraph het laagste aantal kijkers sinds 2002.

Kijkcijferkanon
De show stamt uit de jaren zeventig, maar in 2002 vond Jeremy Clarkson het programma opnieuw uit. Die versie werd voor de BBC een kijkcijferkanon en wereldwijde bron van miljoenen kijkers en enorme inkomsten. Door een reeks incidenten tussen de BBC en de eigengereide Clarkson verlengde de omroep het contract met Clarkson vorig jaar niet meer.

4,4 miljoen mensen
De nieuwe versie van het BBC-programma begon in mei onder leiding van Chris Evans. Naar de eerste aflevering keken op de avond van uitzending 4,4 miljoen mensen. Sindsdien keldert het kijkcijfer. Het laagste aantal kijkers wat Top Gear onder Clarkson trok was in juni 2003 2,36 miljoen.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen