Koalabeer mag EK-duels niet meer voorspellen

© Hollandse Hoogte

De dierentuin in Leipzig laat koalabeer Oobi-Ooobi niet langer de resultaten van de wedstrijden van de Duitse ploeg op het EK voetbal voorspellen. Het dier zat er in beide groepsduels van 'Die Mannschaft' naast en de directeur van de dierentuin trekt nu zijn conclusies.

ANP/DPA

Er was gekozen voor de koalabeer omdat het uit Australië afkomstige dier onpartijdig zou zijn. Oobi-Ooobi kreeg voor de eerste wedstrijd van Duitsland op het EK bladeren voorgeschoteld op twee schalen: één van Duitsland en één van Oekraïne.

De koalabeer maakte uiteindelijk geen keuze en at helemaal niet. Een gelijkspel dus, maar dat werd het niet. En ook de tweede wedstrijd tegen Polen, die juist wel in een gelijkspel eindigde, had Oobi-Ooobi het mis.

Het dierenpark kon daardoor maandag niets anders doen dan de koalabeer niet meer bij de EK-duels te betrekken.Bij het WK van 2010 was het nog Octopus Paul die de uitslagen van het Duitse voetbalelftal voorspelde.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal