Oplichting autokopers met Rabo-app

© ANP

Oplichters gebruiken de Rabo Bankieren App van de Rabobank om particuliere autoverkopers te bedotten. De politie in Flevoland heeft maandag hiervoor gewaarschuwd.

AD

De bedriegers leggen via verkoopsites als Marktplaats contact om een auto te kopen en maken een afspraak met de verkoper. Vervolgens doen ze ter plekke alsof ze het geld overmaken en gaan ze er vandoor met de 'gekochte' auto.De oplichters kunnen de verkopers in de maling nemen doordat er niet genoeg geld op hun rekening staat. Als het saldo te laag is, zegt de Rabobank-app in de eerste paar minuten na het overmaken dat de transactie in behandeling is. De verkoper krijgt na het zien van die melding de indruk dat het geld onderweg is en regelt de overschrijving van de auto. De daders nemen het voertuig mee, maar het geld wordt nooit overgemaakt.De politie raadt verkopers aan om altijd te vragen om contant geld en geeft als tip mee dat wanneer een verkoper zelf ook een Rabobank-rekening heeft, het aankoopbedrag meteen binnen zou moeten zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal