Doodrijder verdacht van doodslag en diefstal met geweld

© ANP

De 38-jarige Rémon W. uit Doetinchem, die vrijdag in Zelhem een 4-jarige jongen heeft doodgereden, wordt verdacht van doodslag of het veroorzaken van een dodelijk ongeval, en diefstal met geweld.

AD

Het voorarrest van Rémon W. is door de rechter-commissaris met twee weken verlengd, zo meldt Omroep Gelderland. W. reed vrijdag een auto frontaal aan bij Zelhem, nadat hij de auto van zijn psycholoog had gestolen. Die was bij hem thuis op bezoek om een rapport te kunnen opstellen over zijn psychische gesteldheid. Bij het ongeval kwam een 4-jarige jongetje om het leven. Zijn 3-jarige zusje en vader en moeder raakten gewond.De Doetinchemmer werd 9 juni vrijgelaten uit zijn voorlopige hechtenis in Zwolle, nadat hij oktober vorig jaar zijn vader had mishandeld en politieagenten had bedreigd. Een maand daarvoor bedreigde hij de ex-echtgenoot van zijn zus. Deze zaken moesten nog voor de rechter komen. Acht dagen na zijn vrijlating veroorzaakte hij het fatale ongeval op de Ruurloseweg in Zelhem, waarbij het jongetje uit Stolwijk omkwam.ReclasseringDe vrijlating van W. kwam volgens reclassering Nederland te vroeg. Vanwege de psychische problemen waar W. mee kampt zou zijn voorlopig vrijlating te gevaarlijk zijn. Ook de moeder van W., Monique van der Sandt, waarschuwde voor haar zoon: "Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee."

Tot haar grote spijt kreeg Van der Sandt gelijk. "Ik voel me zo schuldig. Het erge is: dit had voorkomen kunnen worden. De rechter in Zutphen had begin deze maand Rémon nooit mogen vrijlaten."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal