Familie Ali woedend: video begrafenis te koop

© Reuters

Er is grote consternatie ontstaan over video-opnamen die stiekem zijn gemaakt van de begrafenis van bokslegende Muhammad Ali.

AD

De maker, vermoedelijk een familielid, is volgens de Engelse tabloid The Mirror diverse media langsgegaan om de beelden aan te bieden voor een prijs van 1 miljoen dollar. Voorzover bekend heeft geen enkel medium de 7 minuten durende tape aangekocht.

De naaste familie van Ali zou woedend zijn op de maker, want er was afgesproken dat de teraardebestelling in besloten kring zou plaatshebben. ,,Walgelijk dat iemand die beweert familie te zijn, zijn eigen vlees en bloed zo bedriegt'', meldde een woordvoerder van de familie aan The Mirror. Op de beelden zou te zien zijn hoe de kist met het stoffelijk overschot van de voormalig wereldkampioen zwaargewicht het graf indaalt, terwijl zijn naaste familie in tranen is.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal