Ruzie om vuilniszakken: vrouw slaat buurman met hamer neer

© HBVL

Een vrouw uit Riemst riskeert een jaar cel voor het in elkaar slaan van haar buurman met een hamer en een lege fles tijdens een hevige discussie. Het slachtoffer zou zijn vuilniszakken achtergelaten hebben in de gemeenschappelijke ruimte van een wooncomplex in Vlijtingen, vlak over de grens bij Maastricht.

HBVL

De feiten dateren van 18 oktober 2013. De twee buren konden het al langer niet met elkaar vinden waardoor de politie al verschillende malen moest optreden. Uiteindelijk liep de situatie toch nog extreem uit de hand.

Toen de vrouw ontdekte dat haar buurman zijn vuilniszakken in de gemeenschappelijke ruimte had achtergelaten, verloor ze haar geduld. Met een hamer vernielde ze de afstandsbediening van de poorten waardoor de man niet kon vluchten. Met een lege fles en de hamer sloeg ze nadien de man neer. Verder zwaaide ze ook met een mesje in zijn richting. Het slachtoffer bloedde zo hevig waardoor de vrouw uitgleed in de plas bloed. Het slachtoffer was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt.

De vrouw bekent de feiten, maar stelt gehandeld te hebben uit zelfverdediging. “Ze had niet de intentie om te doden, maar het gaat hier wel over zeer zware slagen en verwondingen”, aldus de procureur. Omdat de vrouw niet kwam opdagen vorderde het openbaar ministerie een celstraf van een jaar en een geldboete van 1.200 euro.

Het vonnis volgt op 20 juli.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal