Gevallen acrobate geopereerd aan rug

© AD

De acrobate van het Tilburgse Le Cirque du Platzak die vrijdagmiddag tijdens een voorstelling in Eindhoven van 6 meter hoog viel, is zondag geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

AD

Dat laat Huub Heye van impresariaat HH Producties van het circusgezelschap weten. De acrobate heeft volgens Heye enkele botbreuken opgelopen. Op de Facebook-pagina van het circusgezelschap is te lezen dat de vrouw haar rug op twee plaatsen brak nadat ze tijdens haar act van 6 meter hoog op de grond viel. Zelf liet ze zaterdag op die pagina in een berichtje weten dankbaar te zijn voor alle steun. ,,Het is een wonder dat het zo is afgelopen", zegt Heye. ,,Dat heeft ze te danken aan haar getrainde lichaam en reflexen." OnderzoekHoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend. De politie liet eerder al weten dat de vrouw na de sprong vlak boven de vloer had moeten blijven hangen.

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoekt het ongeluk. Heye wil in verband met het onderzoek niet ingaan op mogelijke oorzaken. De volgende voorstelling van Le Cirque du Platzak staat gepland op 2 juli. Of dat doorgaat is nog de vraag. Heye: ,,Een circus zonder risico's bestaat niet. Het is onderdeel van het vak." Maar het gezelschap bespreekt vanavond of iedereen er klaar voor is binnen enkele weken weer op te treden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal