VIDEO: Ierse fans laten zien hoe het ook kan

© ANP

Ook al verliest Ierland met 3-0 van de Belgen en maken ze een eigen doelpunt tegen Zweden (1-1), de Ierse supporters weten hoe ze de sfeer op het EK 2016 erin moeten houden. Waar Engelsen, Russen en Kroaten vooral waarschuwingen krijgen wegens ongepast gedrag, zijn het de leden van 'The Green Army' die laten zien hoe het wél moet. Dat bewijst het vrolijke volk in onderstaande video's die rondgaan op het internet.

Sanne Riepema/AD

Slaapliedje in de metro

Na de verloren wedstrijd afgelopen zaterdag tegen België (3-0) houden de Ierland-supporters de moed er toch gewoon in. Op de terugreis vanuit Bordeaux zingt een groep fans in de metro een slaapliedje voor een Franse baby. De Ieren zetten enthousiast in: 'Twinkle twinkle little star...', klinkt het, terwijl de ouders van het kindje geamuseerd toekijken. Doel was om de gehele metro stil te krijgen. Met een luide 'sssssttttt' en na het terechtwijzen van een herrieschopper slagen de Ierse voetbalsupporters daarin met verve.

Kusjes vragen

Tijdens het EK 2016 is er al te vaak sprake geweest van een grimmige sfeer in en rondom het stadion. Dat de Ierse fans een uitzondering op de regel vormen bewijst onderstaande video. Honderden Ieren lopen een mooie Française tegen het lijf en brengen haar een serenade. Een van de supporters wordt aangespoord om de dame een kus te vragen en als hij deze krijgt, kan het geluk van de Ieren helemaal niet meer op. Een luid gejuich is het resultaat.

Serenade op balkon

Een soort Romeo & Juliet, maar dan op een Parijs balkon. Ierse voetbalfans zetten een inwoner massaal in het zonnetje. De man krijgt telkens bij het betreden van zijn balkon een luidruchtig ontvangst.

Bandenwissel

Het verschil tussen Engelse en Ierse supporters? Daar weet een Ier wel het antwoord op. ,,Wij vervangen een band van een ouder echtpaar in nood.'' Het Franse echtpaar dat met pech tussen honderden supporters strandde, heeft daar maar twee woorden voor: ,,Vive l'Irlande''.

Serenade aan politievrouw

Waar veel supporters het juist aan de stok krijgen met politie laten de Ieren zien dat de politie je beste vriend is. Vooral als je ook nog eens politievrouw bent. Deze agente krijgt een serenade van de Ierse feestneuzen.

Poolse peuter krijgt zangles

Jong geleerd is oud gedaan. Een Poolse peuter krijgt alvast les in hoe je een voetbalteam toejuicht. ,,Olé, Olé, Olé'', zingen de Ieren naar een Pools meisje dat vastgehouden wordt door haar vader. Om de zangles nog wat kracht bij te zetten gaan de supporters door hun knieën en zingen daarbij het liedje Stand Up For The Boys in Green.

Na het feest je zooi opruimen

Na de voetbalwedstrijd en de derde helft kun je terugkeren naar je hotelkamer, maar je kunt ook net als de Ieren een plastic tasje pakken en de bekertjes van de straat ruimen. ,,Clean up, for the boys in green!'', zingt men in koor. Netjes gedaan heren! Zo hoort het!De Ierse voetballers (en supporters) in actie zien? De eerstvolgende wedstrijd van Ierland is woensdag 22 juni om 21.00 uur tegen de Italianen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal