Dramatisch dood Belgische fan door geweerschot

© HBVL

Een 24-jarige jongeman uit Philippeville, vlak bij Charleroi, is zaterdagavond om het leven gekomen tijdens een feestje om de overwinning van de Rode Duivels op het EK te vieren. Quentin Charloteaux (24) heeft zichzelf per ongeluk door het hoofd geschoten.

HBVL

Quentin C. was zaterdagmiddag, net als duizenden andere Belgen, eerst naar het duel van de Rode Duivels op het EK gaan kijken. Samen met zijn vrienden was hij naar het Wapenplein getrokken om de wedstrijd op het grote scherm te zien. De sfeer na afloop was uiteraard bijzonder goed, en Quentin en zijn vrienden beslisten om samen een feestje te bouwen in de garage van een van hen. Maar om 21 uur ging het daar helemaal mis.

Eén van de vrienden van Quentin ging het huis in en kwam terug met een geweer. Wellicht door een verkeerde beweging is het geweer afgegaan, waardoor Quentin om het leven is gekomen.

Aanvankelijk werd zelfdoding geopperd, maar volgens de familie is dat uitgesloten. “Quentin was niet suïcidaal, hij zou dat nooit doen.” Maar ook de politie en het parket hebben Quentins dood als ‘verdacht’ omschreven en een autopsie bevolen. De resultaten van die autopsie zijn nog niet beschikbaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal