Engeland en Wales door, Rusland uit EK

© Reuters

Wales en Engeland hebben zich maandagavond geplaatst voor de achtste finales van het EK voetbal in Frankrijk. Wales kroonde zich verrassend tot groepswinnaar door een indrukwekkende zege tegen Rusland (3-0) en Engeland eindigde in poule B als tweede door een gelijkspel tegen Slowakije.

ANP

Wales overklaste Rusland in Toulouse met doelpunten voor rust van Aaron Ramsey en Neil Taylor. Sterspeler Gareth Bale scoorde in de tweede helft. Rusland kan door het verlies de koffers pakken. De ploeg van trainer Leonid Sloetski pakte slechts één punt en werd vierde in de poule.

Een stug Slowakije wist in Saint-Etienne de gevreesde voorhoede van Engeland van scoren te houden en heeft met vier punten uit drie duels een goede kans om als een van de vier beste nummers drie door te gaan naar de volgende ronde.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal