Jongeren redden flauwgevallen meisje (14) van spoor

Print
Jongeren redden flauwgevallen meisje (14) van spoor

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Drie jongeren hebben in Alphen aan den Rijn zondag de 14-jarige Fay van Leeuwen van het spoor gered. Het meisje viel flauw toen ze aan het wachten was op de trein naar Leiden.

Dat schrijft het AD.

Fay voelde zich zondagmiddag wat draaierig werd en wilde op zoek gaan naar een bankje. Uiteindelijk deed ze een paar stappen naar voor in plaats van achteren waardoor ze op het spoor viel.

Veiligheid
Jasper Scheffels bedacht zich daarop geen moment. De jongen van 25 liet zijn spullen vallen en sprong meteen achter het meisje aan. Met behulp van twee toevallig op het perron aanwezige meisjes - Lisette den Bakker en Sanne Christoffels - weten ze het meisje in veiligheid te brengen.

,,Echt een heldendaad", meent de 14-jarige. ,,Ik weet niet meer wat er is gebeurd. Alleen dat ik wakker werd met pijn in mijn hoofd en rug. Ik ben mijn redders heel erg dankbaar. Hoe had het anders af kunnen lopen?"

Geen hulp
De helden zelf zijn bescheiden, maar ook een beetje verbaasd. Want waarom deden al die andere mensen niks? ,,Wij zijn alledrie nog jong, er stonden ook genoeg volwassenen. Toen ik terugsprong om haar mobiel te pakken, was er ook niemand die mij even hielp weer op het perron te klimmen. Dat verbaasde me echt", aldus reddende engel Den Bakker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →