Graafschap stelt gang naar rechter uit

Print
Graafschap stelt gang naar rechter uit

Afbeelding: ANP/Jeroen Jumelet

De Graafschap heeft nog altijd geen beslissing genomen over een mogelijke gang naar de rechter.

De club uit Doetinchem gaat deze week eerst in gesprek met Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB. ,,Wij willen graag van hem horen hoe hij tegen de situatie aankijkt en of hij ons kan helpen'', zei commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap dinsdag.

Geen besluit
De clubleiding zat maandagavond om de tafel met de aandeelhouders en raad van commissarissen van De Graafschap. Samen met advocaten bespraken ze de opties om een juridische procedure te starten tegen de KNVB. Een besluit daarover is nog steeds niet genomen.

Standpunten
,,We zijn bezig onze juridische positie te onderzoeken en de mogelijkheden in kaart te brengen. Maar voordat we überhaupt die kant op sturen, is het natuurlijk altijd goed om over en weer de standpunten te belichten en de mogelijkheden te onderzoeken om er samen in redelijkheid uit te komen'', aldus Zuil. ,,We hopen in een gesprek met Bert van Oostveen constructief te kunnen werken aan een chique oplossing voor deze nare situatie.''

Hoger beroep
De 'Superboeren' degradeerden afgelopen seizoen naar de Jupiler League. De Graafschap leek toch in de eredivisie te mogen blijven toen FC Twente zijn eredivisielicentie kwijtraakte, als straf voor alle financiële wanorde van de afgelopen jaren. De Tukkers gingen echter met succes in beroep tegen dat besluit van de licentiecommissie. De beroepscommissie oordeelde vrijdag dat FC Twente in de eredivisie mag blijven spelen en alleen boetes van in totaal 181.000 euro moet betalen.