Nieuwe advocaten voor Willem Holleeder

Print
Nieuwe advocaten voor Willem Holleeder

Afbeelding: ANP/Aloys Oosterwijk

Sander Janssen en Robert Malewicz zijn de nieuwe advocaten van 'topcrimineel' Willem Holleeder.

Ze melden dat op de website van hun kantoor. Holleeder wordt verdacht van betrokken verschillende liquidaties en pogingen daartoe in het criminele milieu.

Dringend advies
De vorige advocaat van Holleeder, Stijn Franken, legde vorige maand de verdediging neer. Franken deed dit volgens eigen zeggen op ,,dringend advies'' van de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam.

De deken kwam tot zijn advies omdat Franken ook enige tijd de advocaat is geweest van de ex van Holleeder, Sandra den Hartog. De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en Den Hartog hadden daarom een klacht ingediend tegen Franken bij de orde. Volgens hun advocaat Wout Morra ging de klacht over belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →