Vilhena verlengt contract bij Feyenoord alsnog

Print
Vilhena verlengt contract bij Feyenoord alsnog

Afbeelding: ANP/Stanley Gontha

Tonny Vilhena blijft toch bij Feyenoord. De 21-jarige middenvelder verlengde dinsdag zijn aflopende contract met twee jaar.

Feyenoord maakte vorige maand in een officieel bericht nog bekend dat Vilhena transfervrij zou vertrekken, omdat beide partijen ondanks lange onderhandelingen geen akkoord konden bereiken over een nieuwe verbintenis.

Ultieme aanbieding
De middenvelder uit de jeugdopleiding van Feyenoord was door zijn transfervrije status een interessante speler voor buitenlandse clubs. Vilhena praatte onder meer met Internazionale en Espanyol, maar heeft uiteindelijk toch besloten langer in Rotterdam te blijven. Hij ging akkoord met de laatste en ,,ultieme'' aanbieding die Feyenoord hem enkele weken geleden deed. Vilhena debuteerde begin deze maand in het Nederlands elftal tijdens de gewonnen oefeninterland in Wenen tegen Oostenrijk (0-2).

,,We zijn heel blij dat Tonny ervoor heeft gekozen bij Feyenoord te blijven'', zei technisch directeur Martin van Geel. ,,Het was voor iedereen ontzettend jammer om te zien dat een zelf opgeleide speler transfervrij leek te vertrekken, terwijl wij en Tonny zelf ervan overtuigd zijn dat hij hier onder trainer Giovanni van Bronckhorst nog stappen kan maken en van grote waarde kan zijn voor Feyenoord.''

Basiskracht
Vilhena had afgelopen seizoen aanvankelijk geen basisplaats, maar knokte zich toch in het Rotterdamse elftal. De middenvelder veroverde met Feyenoord de KNVB-beker. Vilhena is na aanvoerder Dirk Kuijt, doelman Kenneth Vermeer en middenvelder Karim El Ahmadi de vierde basiskracht die deze zomer heeft bijgetekend in De Kuip.