Dubbele moord op politiepaar: drie nieuwe aanhoudingen

Print
Dubbele moord op politiepaar: drie nieuwe aanhoudingen

Afbeelding: Foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

Na de dubbele moord op een politiepaar in de buurt van Parijs zijn nog eens drie mannen aangehouden uit de omgeving van de islamistische dader.

De nieuwe verdachten waren al bij de politie bekend met betrekking tot terrorisme, meldde de Franse zender M6 dinsdag. De mannen zijn aangehouden in een plaats ten westen van Parijs.

Doodgeschoten dader
Eerder werden twee verdachten gearresteerd, tegen wie een onderzoek is ingesteld wegens deelname aan een terroristische organisatie. De twee mannen waren eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen voor terroristische misdrijven. Ook de door de politie doodgeschoten dader, Larossi Abballa, was eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Begin vorige week bracht deze 25-jarige Fransman een politieman en zijn partner om het leven in Magnanville, ten westen van Parijs. Hij had zich op Facebook gepresenteerd als IS-strijder.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →