Ibrahimovic stopt na EK als international

Print
Ibrahimovic stopt na EK als international

Afbeelding: ANP

Het Nederlands elftal heeft in het kwalificatietoernooi voor het WK over twee jaar in Rusland geen last meer van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed kondigde dinsdag aan dat hij na het EK stopt als international.

De 34-jarige Ibrahimovic deed dat tijdens een afsluitende persconferentie voor de laatste groepswedstrijd van Zweden tegen België op de Europese eindronde van woensdag in Nice. ,,Onze laatste wedstrijd hier op het EK is ook mijn laatste in het shirt van Zweden'', stelde de grote vedette van zijn landenploeg. ,,Ik hoop niet dat ik die wedstrijd morgen hier al speel. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en draag de Zweedse vlag altijd in mijn hart.''

Ibrahimovic, die 62 keer scoorde in 115 interlands, wil zich volledig concentreren op zijn nieuwe club, die hij overigens nog niet bekend heeft gemaakt. De aanvaller vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen bij Paris Saint-Germain. Hij wordt al weken in verband gebracht met Manchester United, waar zijn oude trainer José Mourinho aan de slag gaat. Maar tot een definitieve overgang is het nog niet gekomen.

Ibrahimovic begon zijn loopbaan bij Malmö FF en groeide bij Ajax, Internazionale, Juventus, Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain uit tot een wereldvoetballer.

Zweden is op 6 september in Solna de eerste tegenstander van Oranje in de WK-kwalificatie. Het Nederlands elftal stuit daarna ook nog op Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.