Inge De Bruijn getroffen door acute hartritmestoornissen

Print
Inge De Bruijn getroffen door acute hartritmestoornissen

Afbeelding: ANP

Meervoudig olympisch medaillewinnares Inge de Bruijn (42) blijkt onlangs een paar dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen met acute hartritmestoornissen. De voormalig topzwemster, die momenteel in training is voor het RTL-programma Dance Dance Dance, maakt het volgens haar manager weer goed.

Na een opname van twee dagen mocht Inge de Bruijn weer naar huis. Onduidelijk is vooralsnog wat de plotselinge hartproblemen veroorzaakte. ,,Er is hoe dan ook niks ernstigs aan de hand. Inge mag gewoon dansen, anders had ze niet meegedaan aan de show", aldus haar manager. Inge, die in het tv-programma danst met acteur Ferry Doedens, was niet voor commentaar bereikbaar. 

Inge de Bruijn is lang niet de enige sporter die is getroffen door hartritmestoornissen. Handbalster Estavana Polman, de nieuwe vriendin van Rafael van der Vaart, had er eerder dit jaar ook last van. Zij kreeg tijdens een wedstrijd hartklachten en werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na twee dagen mocht ze weer naar huis en volgens artsen kan ze gewoon doorgaan met sporten op het allerhoogste niveau. Volgens Estavana, zo verklaarde ze later, heeft ze al een paar jaar last van hartritmestoornissen.