'Zwarte dozen EgyptAir aangetast door zeewater'

Print
'Zwarte dozen EgyptAir aangetast door zeewater'

Afbeelding: ANP

Onderzoekers hebben nog weken nodig om uit te vinden wat er net voor de crash van EgyptAir vlucht 804 gebeurde. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van anonieme bronnen. Zeewater heeft de zwarte dozen ernstig aangetast.

Gisteren werd bekend dat de zwarte dozen van het verongelukte vliegtuig 'binnen een paar uur tijd' meer informatie zouden geven over de gebeurtenissen vlak voor het ongeluk. 

De recorder met vluchtgegevens en die met cockpitgesprekken, zouden geheel gedroogd zijn en de onderzoekers waren erin geslaagd om de geheugenkaarten uit de apparaten te halen.

Maar het Egyptische technische team is sindsdien stil. Niet gek, aldus CNN, want het gaat nog weken duren voordat de chips in de zwarte dozen en de voicerecorder van de cockpit zijn hersteld. Het zal zeker nog een week duren voordat technici kunnen zien of de informatie op de electronica nog af te lezen is, stelt CNN.

Het vliegtuig was op 19 mei onderweg van Parijs naar Caïro toen het in de Middellandse zee stortte. Het toestel verdween midden in de nacht plots van de radar met 66 mensen aan boord. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →