Beer vernielt auto tijdens zijn zoektocht naar eten

De politie van de Canadese stad Vancouver heeft foto's vrijgegeven van een auto die dit weekend onder handen werd genomen door een zwarte beer. Het dier had geroken dat er in de auto wat lekkers te vinden zou zijn.
Print

Op de foto's is te zien hoe één van de deuren uit het frame van de auto is getrokken. Het metaalwerk van de Lexus is verbogen, de airbags in de zijdeur zijn vernield en de stoelen zijn aan stukken gescheurd. 

De aanval werd zondag gemeld door inwoners van een rijke buitenwijk van de stad. Volgens de politie loopt de schade op tot zo'n 7000 euro. 

De agenten vonden plukken haar en krassen van berenklauwen op de wagen. Ze zijn ervan overtuigd dat het dier werd aangetrokken door eten dat 's nachts in de auto werd achtergelaten. De buurt grenst aan een bos en het is niet de eerste keer dat voertuigen in de buurt beschadigd worden door beren die op zoek zijn naar voedsel. 

Beren onthouden waar ze eten hebben gevonden. Auto-eigenaren worden er dan ook voor gewaarschuwd om hun auto's schoon te houden om zo verdere aanvallen te vermijden. ,,Beren zijn heel erg sterke dieren en, zeker wanneer ze honger hebben, vormen een autoruit of een deur bijvoorbeeld geen echt obstakel'', aldus de politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →