Tekort aan parkeerplaatsen dreigt op Rock Werchter

Print
Tekort aan parkeerplaatsen dreigt op Rock Werchter

Afbeelding: HBVL

De hevige regenval van de laatste weken heeft ook gevolgen voor Rock Werchter. ‘De situatie op het plein en bepaalde campings is onder controle’, zegt woordvoerster Nele Bigaré. ‘Maar er dreigt wel een tekort aan parkeerplaatsen.’

Dat er de voorbije zes maanden meer neerslag viel dan ooit tevoren op zes maanden, heeft al voor heel wat festivals voor problemen gezorgd. Op Graspop waren de parkings bijvoorbeeld zo ondergelopen dat de organisatie de festivalgangers opriep om niet met de auto naar het Belgische Dessel te komen.

Live Nation, de organisator van Rock Werchter, lanceert nu een soortgelijke oproep. ‘Er dreigt een parkeertekort omdat verschillende parkeerterreinen niet inzetbaar zijn’, zegt woordvoerster Nele Bigaré. ‘De festivalorganisatie gaat samen met de lokale overheden op zoek naar alternatieven. Er is behoefte aan een paar duizend extra parkeerplaatsen.’ De organisatie belooft daar zo spoedig mogelijk over te communiceren.

Dinsdagmiddag hebben de festivalorganisatie en de burgemeesters van Haacht en Rotselaar overleg gepleegd en werd een stand van zaken opgemaakt. ‘De hele wijde omgeving kreunt onder het vocht. De situatie wordt van dag tot dag bekeken. De steeds aanwezige drainage in het Festivalpark en het bijkomend pompen, maakt dat de situatie op de festivalweide onder controle is. Ook op camping The Hive zijn er geen noemenswaardige problemen. Extra vloerbedekking wordt aangebracht op nog vochtige plaatsen om goed comfort te garanderen.

Enkele campings blijven wel dicht. Een aantal kampeerterreinen kunnen niet ingezet worden tijdens Rock Werchter. Omdat er de voorbije jaren voldoende reservecapaciteit was, zal dit echter geen probleem vormen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →