Duizenden Amsterdammers hebben weer stroom

Print
Duizenden Amsterdammers hebben weer stroom

Afbeelding: Foto: ANP/Koen Suyk

Duizenden huishoudens en bedrijven in Amsterdam-Zuidoost en Diemen, die de afgelopen avond en nacht zonder stroom zaten, hebben rond 08.00 uur allemaal weer stroom. Dat heeft netbeheerder Liander woensdagochtend laten weten.

Door een defect in een belangrijk schakelstation viel dinsdagavond rond 20.00 uur bij 25.000 aansluitingen de elektriciteit uit.

14.000 adressen
Voor 11.000 klanten was de stroomvoorziening in de loop van de nacht hersteld doordat de netbeheerder de stroom wist om te leiden, maar op veel plekken bleef het donker. Rond 03.00 uur zaten nog 14.000 adressen zonder stroom. Om 08.00 uur was de storing verholpen.

Er werden extra agenten ingezet voor toezicht. Ook de brandweer moest in actie komen; door de storing kwamen mensen vast te zitten in liften.

35 euro compensatie
Wie langer dan vier uur zonder stroom zit, heeft recht op compensatie van minimaal 35 euro. Het bedrag loopt op als de storing nog eens vier uur of langer duurt. Mensen die recht op de vergoeding hebben, hoeven geen claim in te dienen; het bedrag wordt automatisch verrekend met hun energierekening.