Liedje voor weerman Thijs Zeelen, deze Limburgers gingen hem voor

Print
Liedje voor weerman Thijs Zeelen, deze Limburgers gingen hem voor

Afbeelding: YouTube

Thijs Zeelen voegt zicht bij een illuster rijtje. De weerman is namelijk de hoofdpersoon in het nieuwste liedje van de dialectgroep Don Kiesjot. Zeelen is echter zeker niet de eerste Limburger die wordt bezongen. Deze gingen hem voor.

Chantal Janzen
Niemand minder dan zanger Rinus bezong de Tegelse. Of eigenlijk vroeg hij vooral of ze niet een keer bij hem wilde blijven slapen. Een mooie toevoeging aan cultklassiekers als 'Hey Marlous' en 'Met Romana op de scooter'.

Max Verstappen:
Na de meesterlijke overwinning tijdens de GP van Spanje kon het natuurlijk niet uitblijven; een ode aan Max Verstappen. Joëlle Panis en Jos van Rens ging de uitdaging uiteindelijk aan en kwamen met Rookie of the Road.

Tom Dumoulin:
Tijdens de strijd om de rode trui tijdens de Vuelta van afgelopen jaar kon Tom Dumoulin wel wat hulp gebruiken. Dat was althans de gedachte van de Maastrichtse zangeres Katja Henz.

Wout Poels:
Geen Limburgse ode dit keer, maar een Brabantse. Uit Deurne welteverstaan. Een speciale bovendien; één van de zangers is namelijk Willy Reijnders. Vijftien jaar geleden de trainer van Wout Poels.

Lees ook:
Weerman Thijs Zeelen hoofdfiguur in nieuw zomerliedje

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen