NK tijdrijden: wie moet Dumoulin vrezen?

Print
NK tijdrijden: wie moet Dumoulin vrezen?

Afbeelding: Foto: ANP/Bas Czerwinski

Tom Dumoulin gaat woensdag als de gedoodverfde favoriet van start tijdens het NK tijdrijden in Goeree-Overflakkee. Net als vorig jaar. Toen ging het echter mis.

Woensdagmiddag is er weer een kans. Om 19.47 gaat de Maastrichtenaar op jacht naar de titel die hij in 2014 ook al eens won. Maar wie moet Dumoulin woensdagmiddag eigenlijk vrezen?

Jos van Emden:
De Lotto-Jumbo-renner is al het hele jaar in vorm. Vooral in de races tegen de klok maakt hij indruk. Hij begon het jaar met een tweede plek tijdens een tijdrit in Qatar, eindigde als achtste in de lange tijdrit van de Giro (nog voor Dumoulin) en won precies een week geleden nog de proloog in de Ster ZLM-Toer.

Wilco Kelderman:
De renner die Dumoulin vorig jaar te snel af was. Kelderman moet over een dikke week schitteren in de Tour en is dus hard op weg naar zijn topvorm. Dat liet hij vorige week in Zwitserland al zien. In de proloog werd hij daar tiende, in een lastige lange tijdrit zelfs vierde.

Wout Poels:
Niet de eerste naam die je hier verwacht, maar Poels is vooral sinds hij bij Sky rijdt steeds beter gaan tijdrijden. Dat resulteerde in de Ronde van Valencia al in een tijdritwist en ook in de lastige proloog in de Dauphine liet Poels zien dat het met de vorm aan de vooravond van de Tour wel goed zit. Bovendien is Poels de renner die Nederland samen met Dumoulin vertegenwoordigd in de race tegen de klok tijdens de Spelen in Rio.

Koen Bouwman:
Geen erkend hardrijder, maar vorige week in Zwitserland toonde Bouwman zijn kunnen. Een twaalfde plek in de lange tijdrit was zijn deel. Hij liet daar erkende tijdrijders als wereldkampioen Vasil Kiryienka en Maciej Bodnar achter zich.