Gesink niet naar Tour, Poels wel

Print
Gesink niet naar Tour, Poels wel

Afbeelding: ANP/Bas Czerwinski

Wielrenner Robert Gesink start op 2 juli niet in de Ronde van Frankrijk.

De beoogde kopman van Team LottoNL-Jumbo is onvoldoende hersteld van zijn val in de Ronde van Zwitserland. Dat meldde zijn ploeg woensdag. Gesink eindigde vorig jaar als zesde in de Tour.

Veel energie
Gesink sloeg ruim een week geleden over de kop in de tweede etappe van de Zwitserse wielerronde toen hij door een kuil in de weg reed. De Varssevelder belandde op zijn gezicht en kon zich van het ongeval niets herinneren. De ploeg liet afgelopen zondag weten dat het herstel van Gesink minder voorspoedig verliep dan gehoopt. ,,De progressie is beperkt. Deze hersenschudding kost veel energie'', meldde Gesink.

Teleurstelling
De medische staf oordeelde dat Gesink niet fit genoeg is voor de drieweekse beproeving door Frankrijk. ,,Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour de France en tijdens de trainingsstage op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen'', zei hij vanuit het Spaanse Girona.

Wout Poels
Chris Froome, de winnaar van vorig jaar, weet inmiddels ook wie zijn teamgenoten zijn. Daarbij ook Wout Poels.

Lees ook: Wout Poels geselecteerd voor Tour de France

Verder neemt Team Sky de Colombiaan Sergio Heano, de Spanjaarden Mikel Landa en Mikel Nieve, de Britten Luke Rowe, Geraint Thomas en Ian Stannard en de Wit-Russische wereldkampioen tijdrijden Vasil Kirijenka mee naa de Tour.