Facebook past stiekem profielen aan

Print
Facebook past stiekem profielen aan

Afbeelding: HBVL

Wie de laatste dagen nog niet naar zijn eigen Facebook-profiel heeft gekeken, kan misschien beter wel even doen. Het sociale netwerk heeft immers aan aanpassing gedaan aan de info over jezelf.

Facebook heeft een beetje ‘geprutst’ aan de informatie die bezoekers van jouw profiel te zien krijgen. Vroeger moest je klikken op het tabblad ‘Info’ om te weten te komen naar welke school iemand geweest is of om te zien bij welke bedrijven hij of zij allemaal heeft gewerkt.

Maar nu ziet iedereen een uitgebreid cv zonder dat er geklikt moet worden. Meer nog: het is het eerste wat je te zien krijgt als je naar iemands profiel gaat. 

Het goede nieuws is dat Facebook niks heeft veranderd aan je privacy-instellingen. Integendeel, volgens een woordvoerder van Facebook was het net de bedoeling dat gebruikers beter begrijpen welke info ze allemaal delen.

“Dit is een verandering die we de voorbije week hebben doorgevoerd om het gemakkelijker te maken voor gebruikers om te weten welke info publiek is”, zegt een woordvoerder van Facebook in The Huffington Post. “De privacy-instellingen van deze velden is niet veranderd, we tonen nu alleen de reeds publieke info.” Waarom Facebook niemand heeft verwittigd van de verandering is niet helemaal duidelijk.

Gelukkig is het heel makkelijk om je privacy-instellingen aan de passen. Via de computer moet je klikken op ‘Profiel aanpassen’, dat staat helemaal linksboven de pagina als je naar Facebook gaat, net onder je naam. Of je klikt op het potloodje dat verschijnt naast de lijn die je wil aanpassen. Op je smartphone moet je eerst naar je profiel gaan. Ook daar vind je een lijntje “Info bewerken”.