Ben van Dael: 'Ik ben een vechter, geen vluchter'

Print
Hoofdtrainer Ben van Dael is zich bewust van de uitdaging die hem bij Fortuna Sittard wacht. Toch vol overgave tekende de oefenmeester woensdag een nieuwe, driejarige verbintenis bij de Sittardenaren. "Ik ben een vechter, geen vluchter", legt Van Dael uit.

"Ik ga er vol tegenaan, ook al is de situatie moeilijk. Er is zoveel te doen bij Fortuna. Meewerken aan het neerzetten van een nieuwe organisatie, dat is echt iets dat bij me past."

Driejarenplan
Voor Van Dael betekent de ondertekening van zijn nieuwe contract bij Fortuna Sittard de start van een driejarenplan. "De komende jaren staan in het teken van een stabiele club worden, doorselecteren en presteren. Het doorselecteren zal altijd blijven plaatsvinden, wil je steeds beter worden."

Eén ding weet Van Dael in elk geval zeker: komend seizoen gaat in vergelijking met het vorige behoorlijk anders worden. "Onze manier van werken en ook hetgeen we van de spelers vragen. Dat gaat heel veel zijn, bijvoorbeeld op het gebied van mentaliteit. In mijn eerste zeven maanden waren er jongens die zichzelf te goed leken te vinden voor Fortuna."

Komend seizoen zijn er volgens Van Dael spelers die echt blij zijn om voor Fortuna te mogen uitkomen.  "Nadat de nieuwe aanwinsten Christopher Braun en Kamen Hadzhiev hun contract ondertekenden, omhelsden ze elkaar. Ze waren zó gelukkig dat ze bij Fortuna mochten komen. Dat zijn de spelers die we moeten hebben."

Lees ook: Ben van Dael drie jaar trainer bij Fortuna Sittard