Sterren 'Game of Thrones' krijgen vette bonus

Print
Sterren 'Game of Thrones' krijgen vette bonus

Afbeelding: AD

De vijf hoofdrolspelers uit 'Game of Thrones' hebben voor zichzelf een stevige opslag bedongen.

Volgens vakblad The Hollywood Reporter zullen Peter Dinklage (die Tyrion Lannister speelt), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) meer dan 500.000 dollar (442.000 euro) verdienen per aflevering van seizoen zeven en seizoen acht, dat naar alle waarschijnlijkheid het sluitstuk van de successerie wordt.

De opslag voor seizoen zeven is onderdeel van een optie die HBO met de cast had in het akkoord dat ze in oktober 2014 tekenden. Daardoor mochten de vijf hoofdrolspelers toen aansluiten bij de bestbetaalde tv-sterren.

Ondanks de loonsverhoging hebben de acteurs geen garantie dat hun personages tot het eind van de reeks in leven zullen blijven. De acteurs in 'Game of Thrones' worden in verschillende categorieën opgedeeld en worden daarna betaald. In de A-categorie zitten de eerder genoemde steracteurs , in de B-categorie zitten onder meer Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark). Daarnaast is er ook een C-categorie. 

In 2014 kwam aan het licht dat de acteurs in de A-categorie per episode 265.000 euro op hun bankrekening zagen verschijnen. In welke categorie Carice van Houten en Michiel Huisman zitten is onbekend.