Roda bouwt nieuwe defensie met routiniers

Print
Roda bouwt nieuwe defensie met routiniers

Afbeelding: ANP

Roda JC toont zich deze weken zeer slagvaardig op de transfermarkt. Met Christian Kum is donderdag al de vijfde versterking voor het nieuwe seizoen aangetrokken. De nieuwkomer is na Roel Brouwers (ex-Borussia Mönchengladbach) de tweede routinier die zijn opwaching in de defensie zal maken.

Centrale verdediger Kum komt transfervrij over van FC Utrecht. Hij tekent in Kerkrade voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Met Kum haalt Roda opnieuw een verdediger met ervaring binnen. De 30-jarige centrale verdediger begon zijn carriere bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Vervolgens speelde hij zeven seizoenen voor ADO Den Haag waar hij zijn prof debuut zou maken, daarna 2 seizoenen bij SC Heerenveen en nog eens twee seizoenen bij FC Utrecht.

Met de komst van deze verdediger lijken de kansen op een basisplek voor Werker opnieuw kleiner te worden. Er gaan geruchten rond dat er een nieuwe verhuurperiode aan MVV tot de mogelijkheden zou behoren. Bij MVV maakte hij sinds januari veel indruk. In eerste instantie leek Werker dit seizoen weer aan te sluiten bij de selectie van het eerste team van Roda JC.

Na Roel Brouwers, Mikhail Rosheuvel, Adil Auassar en Frederic Ananou is Kum alweer de vijfde nieuweling in de selectie van trainer Yannis Anastasiou. De verwachting is dat Roda JC nog meer nieuwe spelers aan de selectie zal toevoegen. Zondag is de eerste training.