Verslaggeefster aan de botox: ze verklaarden me voor gek

Print

Afbeelding: De Limburger

Botox en fillers. Je kunt het tegenwoordig bijna op elke straathoek laten inspuiten. De vraag ernaar groeit hard, en dus groeit het aantal aanbieders gestaag mee. Taboe? Dat is verleden tijd.

Botox spuiten is normaal, en veel mensen maken er geen probleem van om er ruiterlijk voor uit te komen dat ze met regelmaat een cosmetisch arts bezoeken als ze zich storen aan een rimpel.

Gek
Ook ik ergerde aan mijn fronsrimpel. Zo’n exemplaar die ervoor zorgt dat je vaak boos lijkt, eentje die je liever kwijt bent. Zodra ik wereldkundig maakte dat ik voor een verhaal in L-magazine een kliniek zou bezoeken, ben ik in mijn omgeving vooral voor gek verklaard, want het gebruik van botox mag dan steeds normaler worden, lang niet iedereen is er een voorstander van. Welke rimpel? Waar zit ‘ie dan? Straks kun je niet meer normaal kijken, Marlous Helwegen. Dat soort opmerkingen, aan de lopende band.

Pijn?
Maar, ik was nieuwsgierig. Heel erg. Ik wilde weten hoe het zou zijn. Zou het pijn doen? Zouden mijn rimpels écht verdwijnen? De nieuwsgierigheid won het van de angst, won het van de stroom aan kritiek die ik moest aanhoren. Dus ik ging. Hoe het was? Hoe het voelde? Hoe ik er nu, twee weken later uitzie? Je leest het zaterdag in L-magazine.