Trump tevreden met Britse tegenstem

Print
Trump tevreden met Britse tegenstem

Afbeelding: ANP

De Britten hebben met hun stem voor uittreding uit de Europese Unie ,,de zeggenschap over hun land heroverd''. ,,Het is iets geweldigs'', zegt de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

,,Mensen zijn boos, over de hele wereld, ze zijn boos'', aldus de Amerikaanse vastgoedmiljardair. ,,Ze zijn boos over grenzen, ze zijn boos over mensen die hun land binnenkomen en de zaak overnemen. Niemand weet ook maar wie ze zijn. Ze zijn boos over vele, vele zaken.'' De volkswoede beperkt zich volgens Trump niet tot de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. ,,Er zijn nog veel meer plaatsen. Dit zal niet de laatste zijn.''

Beledigingen
Trump zei al eerder dat hij voor een brexit zou stemmen als hij de kans had. Hij wisselde de afgelopen maanden beledigingen uit met de Britse premier David Cameron, die campagne voerde voor het Britse EU-lidmaatschap.

De flamboyante Republikein was vrijdag in Schotland om er zijn nieuwe golfclub te openen. Een groep Britten probeerde Trump een paar maanden geleden nog uit hun land te weren.