Johnson favoriet om Cameron op te volgen

Print
Johnson favoriet om Cameron op te volgen

Afbeelding: AFP/Mary Turner

De Londense oud-burgemeester en het gezicht van de voorstanders van het Britse vertrek uit de EU, Boris Johnson, is bij de bookmakers favoriet om premier David Cameron op te volgen.

Cameron kondigde zijn vrijdag zijn vertrek aan na het voor hem slecht verlopen referendum over het Britse EU-lidmaatschap.

Gokken
Volgens wedkantoor Ladbrokes levert een wedje op Johnson niet veel op, hij staat 1/1 genoteerd. Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May staat op 3/1 en minister van Justitie Michael Gove staat op 5/1. Cameron stopt in oktober.

Bij William Hill staat Johnson 4/5, en worden May en Cove even grote kansen toegedicht als bij Ladbrokes. Andrea Leadsom 10/1, Priti patel 16/1 en Stephen Crabb lijken aanmerkelijk minder kans te maken.

Milieu
De vader van Boris Johnson hoopt dat zijn zoon ook daadwerkelijk een gooi gaat doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij. Stanley Johnson is overigens tegen een brexit. Vanwege milieu-aspecten stemde hij voor EU-lidmaatschap. Mocht zijn zoon Cameron opvolgen, hoopt zijn vader dat hij het milieu niet uit het oog verliest.