Roda JC, VVV en Fortuna nemen afscheid van spelers

Roda JC, VVV en Fortuna Sittard zijn inmiddels druk bezig om de selectie voor het nieuwe voetbalseizoen op sterkte te krijgen. Dat betekent ook dat voor een aantal spelers geen plek meer is. Voor vier prominente spelers kwam gisteren een einde aan hun verblijf in Limburg.
Print

Rydell Poepon
Roda-aanvaller Rydell Poepon zet zijn carrière voort in Turkije. De 28-jarige spits heeft voor twee jaar getekend bij tweedeklasser Boluspor.

Poepon was op zoek naar een nieuwe club nadat zijn verblijf bij Roda na een half jaar ten einde was gekomen. Bij Boluspor begint hij aan zijn derde buitenlandse avontuur. Eerder stond hij onder contract bij het Franse Valenciennes en FK Qarabag uit Azerbeidzjan.

Bij de Turkse tweedeklasser is sinds deze zomer voormalig MVV-trainer Fuat Capa actief als coach. Bovendien treft Poepon in Anco Jansen en Alvin Fortes twee landgenoten aan. Jansen verruilde een jaar geleden Roda JC voor Boluspor, waar Fortes in januari van FC Oss naar Turkije vertrok.

 

Arjan Swinkels
Arjan Swinkels speelde anderhalf jaar voor Roda JC. De verdediger, die in dat anderhalf jaar continu een vaste waarde was, maakt de overstap naar onze Zuiderburen. In België tekent hij bij derdeklasser Beerschot-Wilrijk. Dat is de voortzetting van het enkele jaren geleden failliet verklaarde Germinal Beerschot. Swinkels tekent voor twee jaar bij de Belgen. Hij moet daar “ervaring, karakter en branie” toe gaan voegen.

 

Ferhat Kaya
Doelman Ferhat Kaya ruilt Fortuna Sittard in voor Helmond Sport. De 30-jarige sluitpost tekent een contract voor twee seizoenen bij de Helmondse eerste divisionist. 

De 30-jarige Kaya stond de afgelopen vier seizoenen tijdens 144 competitiewedstrijden onder de lat bij Fortuna Sittard. De financiële mogelijkheden bleken ontoereikend om de publiekslieveling nog een jaar aan de club te binden.

Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen is blij met de komst van Kaya. Hij noemt hem 'een ervaren doelman die zich de afgelopen jaren meer dan heeft bewezen in de Jupiler League'.

 

Gianluca Nijholt
VVV-speler Gianluca Nijholt heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder maakt de overstap naar NAC Breda.

Het contract van Nijholt bij VVV liep deze zomer af. De 26-jarige middenvelder heeft nog wel met de Venlose club m de tafel gezeten om een contractverlenging te bespreken, maar de partijen kwamen er niet uit, waardoor Nijholt uit is gaan kijken naar een nieuwe werkgever.

VVV heeft de opvolger van Nijholt al in huis. Clint Leemans komt deze zomer over van Jong PSV. Nijholt speelde de afgelopen anderhalf jaar voor de Venlonaren. De middenvelder heeft een verleden bij FC Utrecht, Almere City en Amkar Perm in Rusland.