Antidopingbureau schorst dopinglab in Rio de Janeiro

Print
Antidopingbureau schorst dopinglab in Rio de Janeiro

Afbeelding: AFP

Zes weken voor het begin van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft het mondiale antidopingbureau WADA het dopinglaboratorium van Brazilië in Rio de Janeiro geschorst.

De accreditatie is afgenomen omdat de organisatie volgens het WADA niet voldoet aan de internationale normen. Door de voorlopige sanctie mag de instantie geen analyses meer maken van urine- en bloedmonsters.

De Braziliaanse autoriteiten kunnen binnen drie weken beroep aantekenen tegen het besluit van het WADA bij het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS). ,,In de tussentijd zal het WADA nauw samenwerken met het laboratorium in Rio om het geconstateerde probleem op te lossen", liet algemeen directeur Olivier Niggli vrijdag weten.

Niggli benadrukte dat het WADA ervoor gaat zorgen dat voorlopig alle monsters die voor het laboratorium in Rio bestemd zouden zijn, veilig en snel naar een ander officieel erkend instituut voor dopingonderzoek wereldwijd worden vervoerd.

Volgens de WADA-directeur zullen er geen gaten vallen in de vaste procedures en blijft de ,,integriteit'' van de ingeleverde monsters volledig gehandhaafd. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen