Kamer met balkon voor rokende Nainggolan

Print
Kamer met balkon voor rokende Nainggolan

Afbeelding: Photo News

Marc Wilmots aanvaardt dat Rode Duivel Radja Nainggolan af en toe een sigaret rookt. "Als hij dat nodig heeft, ga ik hem niet tegenhouden", blust de bondscoach het brandje. "Het is zijn probleem als hij daarmee maar tot zijn 30e in plaats van zijn 35e kan voetballen."

 

In Italië is een filmpje opgedoken vanuit een hotelkamer van de Rode Duivels. Radja Nainggolan zwaait met een pakje sigaretten naar de camera.Het bewuste filmpje dat werd naar buiten gebracht door het Italiaanse "La Repubblica" dateert van 20 juni. Daarop is te zien hoe Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Radja Nainggolan, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Simon Mignolet samen op een hotelkamer naar de wedstrijd Slowakije-Engeland (0-0) zitten te kijken. Als de camera zwenkt, zien we Mignolet die bij de kapper zit en Nainggolan met een pakje sigaretten in de hand.

"Top, hij mag dat doen van mij", reageerde Wilmots laconiek toen hij op Sporza werd geconfronteerd met het filmpje. "Ik probeer ook elke keer voor hem een kamer te nemen met een terras, anders gaat het rookalarm af. Die jongen rookt een beetje maar ik heb daar geen problemen mee. Er zijn genoeg mensen hier in Frankrijk die dat doen en in Italië ook, dat zit in die cultuur. Je moet die mensen nemen zoals ze zijn."

"Als hij dat nodig heeft, ga ik hem niet tegenhouden. Ik ben er flexibel over. Het is zijn eigen lichaam en zo lang hij op het veld presteert, heb ik er geen probleem mee. Ik zorg er wel altijd voor dat we een kamer met een balkon aan Radja geven, dan gaat het rookalarm niet af. Volgens mij is hij trouwens de enige Rode Duivel die rookt. Als ik hem verbied om 5-6 sigaretten per dag te roken, breekt hij de kamer volgens mij af."