Ngombo verruilt Roda voor Fortuna Düsseldorf

Print
Ngombo verruilt Roda voor Fortuna Düsseldorf

Afbeelding: ANP

Maecky Ngombo heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller, die afgelopen jaar vanuit Jong Roda JC naar het eerste elftal doorstroomde, tekent bij Fortuna Düsseldorf.

De spits maakte vorig seizoen binnen no time naam als ‘supersub’, door na de winterstop in zes duels vier maal het net te vinden. Hiervoor had hij slechts 85 minuten speeltijd nodig. Met deze doelpunten bezorgde hij Roda eigenhandig vijf punten, die later van levensbelang bleken in de strijd om direct lijfsbehoud. In de laatste wedstrijden van het seizoen stokte de productie echter.

Het bestuur van Roda onderhandelde met de Belg, maar kon niet tot een akkoord komen. Sterker nog, de besprekingen mondden uit in een hoop gesteggel over en weer. Roda maakte bekend dat Ngombo en zijn zaakwaarnemer “exorbitant hoge eisen” op tafel hadden gelegd en dat er daarom geen overeenkomst werd bereikt. De spits zelf liet echter andere geluiden horen via zijn Twitter-account. “Ton Caanen is the real problem, not me”, was een tweet van hem.

Bij Fortuna Düsseldorf tekent Ngombo een contract tot medio 2018. Hij vertrekt dus transfervrij naar de club uit de 2. Bundesliga. “Ik ben erg gelukkig om bij Fortuna te tekenen", is zijn reactie. "Dit is een nieuw hoofdstuk en ik kijk erg uit naar de training van maandag.” De spits hoopt met zijn snelheid van waarde te zijn voor de club, “die een mooie historie heeft”.

Ook Fortuna Düsseldorf is blij met de komst van Ngombo. “Hij is snel, groot en heeft een enorme potentie”, zegt trainer Friedhelm Funkel. “We zijn dan ook content met zijn keuze voor Fortuna.”