Fortuna trapt af met nieuwe spits en keepers

Terwijl het EK voetbal nog in volle gang is, maken de spelers van Fortuna Sittard zich alweer op voor een nieuw seizoen. Na een korte vakantie werd zondag op het terrein van Sanderbout onder leiding van coach Ben van Dael de eerste training afgewerkt. De trouwste supporters van de Sittardse club volgden de eerste verrichtingen en demonstreerden hun enthousiasme traditiegetrouw met vuurwerk.
Print

Wie zondagmorgen goed oplette, zag ook een aantal nieuwe gezichten in de Fortuna-selectie onder wie Frank Wiafe. De 26-jarige aanvaller is overgenomen van tweede divisionist FC Lienden. Fortuna had de geboren Amsterdammer al langer in het vizier. Wiafe maakte vooral naam als topscorer bij FC Lienden. In dienst van de Betuwse club scoorde Wiafe 11 doelpunten en daarmee had hij een belangrijk aandeel in de titel in de topklasse zondag.

Frank Wiafe genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en Newcastle United. Na kortstondige avonturen in Hongarije, België en Roemenië keerde hij in 2014 terug naar Nederland om bij Achilles'29 aan de slag te gaan.

Fortuna heeft in de personen Paul van der Helm (Lierse SK) en Leon ter Wielen twee mogelijke vervangers in huis gehaald voor de naar Helmond Sport vertrokken doelman Ferhat Kaya. Ter Wielen kwam er niet uit in de onderhandelingen met Achilles'29, waarvoor hij de afgelopen twee jaar keepte. Hij was vaste keuze en pakte regelmatig punten voor de Groesbekers. 

Lees meer over de aftrap van Fortuna maandag in De Limburger en Limburgs Dagblad