2000 fans zien eerste training Roda JC

Het was geen megalomanie, het bericht op Roda JC’s website afgelopen weekend. ‘Houd er rekening mee: de A76 richting Heerlen is afgesloten’. Een bericht aan iedereen ‘uit het noorden (van Limburg)’ die van plan was de eerste training van de Kerkraadse eredivisionist te bezoeken.
Print

Het was namelijk druk zat in het Parkstad Limburg Stadion. Op de trappen richting tribune was het dringen geblazen. Uiteindelijk zagen een kleine 2000 toeschouwers een vijftig minuten durende oefensessie onder leiding van de nieuwe Griekse coach Anastasiou.

Aanwinsten
Op de hoofdtribune werd geklapt, zelfs een beetje gemopperd bij een uitglijder, maar vooral het spelletje ‘wie herkent de nieuweling het snelst?’ gespeeld. Op het veld lieten de aanwinsten Roel Brouwers, Dani Schahin, Christian Kum, Adil Auassar, Mikhail Rosheuvel en Frederic Ananou voor het eerst hun gezicht zien.

Wie er niet waren? Sanharib Malki bijvoorbeeld, de laatste veelscorende spits die Roda gehad heeft en van wie iedereen hoopt dat hij in Kerkrade terugkeert. Tomi Juric was er ook niet. Met de Australiër wordt nog onderhandeld over een verlenging van zijn contract. En van Maecky Ngombo werd eerder zondag bekend dat hij vertrekt naar Fortuna Düsseldorf.

Geen akkoord
Het bestuur van Roda onderhandelde met de Belg, maar kon niet tot een akkoord komen. Sterker nog, de besprekingen mondden uit in een hoop gesteggel over en weer. Roda maakte bekend dat Ngombo en zijn zaakwaarnemer “exorbitant hoge eisen” op tafel hadden gelegd en dat er daarom geen overeenkomst werd bereikt. De spits zelf liet echter andere geluiden horen via zijn Twitter-account. “Ton Caanen is the real problem, not me”, was een tweet van hem.

Bij Fortuna Düsseldorf tekent Ngombo een contract tot medio 2018. Hij vertrekt dus transfervrij naar de club uit de 2. Bundesliga. “Ik ben erg gelukkig om bij Fortuna te tekenen", is zijn reactie. "Dit is een nieuw hoofdstuk en ik kijk erg uit naar de training van maandag.” De spits hoopt met zijn snelheid van waarde te zijn voor de club, “die een mooie historie heeft”.

Ook Fortuna Düsseldorf is blij met de komst van Ngombo. “Hij is snel, groot en heeft een enorme potentie”, zegt trainer Friedhelm Funkel. “We zijn dan ook content met zijn keuze voor Fortuna.”

Lees meer over de aftrap van Roda maandag in De Limburger en Limburgs Dagblad