Arsenalspeler Stefan O’Connor op proef bij MVV

MVV is maandagochtend begonnen aan de voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen. Behalve de onlangs van Fortuna Sittard overgekomen Joeri Schroyen waren er nog twee opvallende gezichten te zien op het trainingsveld.
Print

Ten eerste stond daar plotseling een boomlange Engelsman, die onder contract staat bij de Engelse grootmacht Arsenal op het veld. Stefan O’Connor (19 jaar), die één keer meespeelde in de hoofdmacht van de Londense club, krijgt voorlopig nog geen voet aan de grond binnen de selectie van Arsenal. Door nauwe contacten met Andries Jonker (nu de hoofd van de jeugdopleiding van Arsenal, maar in het verleden hoofdtrainer van MVV), is O’Connor naar Maastricht gekomen om zich hier te bewijzen. “De insteek is om hem hier te houden”, zegt hoofdtrainer Ron Elsen.

Het tweede dat opviel, was de afwezigheid van keepers binnen de selectie. De drie keepers die MVV vorig seizoen in de gelederen had, keren om uiteenlopen redenen niet meer terug in De Geusselt. De zoektocht naar een nieuwe sluitpost is nog niet afgerond. Diverse keepers werden al getest. Patrick Zonneveld (28 jaar, afkomstig van IJsselmeervogels in de Topklasse) en Lars Knipping (24 jaar, Racing Mechelen, Derde Klasse A) hadden de tests tot nu toe doorstaan en mochten meetrainen bij de Maastrichtenaren.

Zaterdagavond speelt MVV de eerste wedstrijd in de voorbereiding. Tegenstander is dan VV De Heeg.