Rock Werchter neemt maatregelen vanwege wateroverlast

Print
Rock Werchter neemt maatregelen vanwege wateroverlast

Afbeelding: Het Belang van Limburg/Katrijn Van Giel

Rock Werchter gaat donderdag van start, maar het festival heeft net als Limburg de afgelopen weken te kampen gehad met grote hoeveelheden regen. En dat zorgt voor problemen.

Daarom neemt het festival nu maatregelen.

Camping
Zo zal een deel van de kampeer- en parkeerterreinen in Werchter gesloten blijven. De verkoop van campingtickets werd daarom maandagvanavond om 20.00 uur ook stopgezet. "Dat heeft vooral met het tekort aan parking te maken. Immers, enkel wie kampeert in Werchter zal er kunnen parkeren", aldus de organisatie.

Auto's
Ook is er 7000 kubieke meter aan boomschors op campings The Hive en The Hive Resort gestort. Daarvoor waren in totaal liefst tachtig vrachtwagens nodig. Verder is het festivalterrein deels verhard en mogen dus alleen kampeerders gebruik maken van de parkeerplekken in de omgeving van de festivalweide. De organisatie roept andere bezoekers op vooral niet met de auto te komen.

Muggen
Door het natte weer en de vochtige ondergrond hebben tot slot ook de muggen vrij spel. De beestjes zijn er in grote getalen, laat de organisatie alvast weten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen