41 doden bij zelfmoordaanslag Istanbul

Print
41 doden bij zelfmoordaanslag Istanbul

Afbeelding: anp

Het dodental van de zelfmoordaanslag op het vliegveld Atatürk bij Istanbul is opgelopen tot 41. Dat heeft de Turkse premier Binali Yildirim woensdag bekendgemaakt.

Het aantal gewonden staat volgens laatste berichtgeving op 240. Slechts een klein deel daarvan is volgens de premier zwaargewond.

Nederlanders
De premier bevestigt dat de kans groot is dat er buitenlanders onder de slachtoffers zijn. Van één persoon uit Oekraïne en één uit Iran is dat al duidelijk. Functionarissen van beide landen lieten dat dinsdag weten.

Zelfmoordterroristen
De daders hebben de aanslag niet overleefd. Volgens de premier gaat het om drie zelfmoordterroristen, die dinsdag met de taxi naar het vliegveld zijn gekomen, daar het vuur openden en zichzelf daarna opbliezen. De eerste vindingen wijzen volgens de premier erop dat IS achter de aanslag zit.

Het overgrote deel van de 240 gewonden en 41 doden is Turks. 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen