Onno Jacobs weg als directeur bij FC Twente

© ANP/Jeroen Jumelet

Onno Jacobs stapt op als directeur van FC Twente. Jacobs zegt in een verklaring dat de functie niet langer is te combineren met zijn privésituatie omdat hij in de Randstad woont en er meer aanwezigheid in Enschede gewenst is.

tgeurts

,,Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden.''

Schoon schipJacobs werd in januari aangesteld als interim-directeur om orde op zaken te stellen bij FC Twente na het wanbeleid van de afgelopen jaren. Onder zijn leiding werd schoon schip gemaakt en ontsnapte de club aan gedwongen degradatie door gerommel met transfers.

De licentiecommissie van de KNVB wilde FC Twente straffen met degradatie naar de Jupilier League maar na hoger beroep mocht de club de proflicentie houden en ook volgend seizoen in de eredivisie spelen. Een faillissement werd zo afgewend.

ConflictJacobs stond onder druk wegens een conflict met een groep geldschieters die het vertrouwen in hem heeft verloren. Belangrijke reden was de schadevergoeding van 1,7 miljoen euro die FC Twente heeft aangeboden aan de andere eredivisieclubs voor oneerlijke concurrentie. Jacobs blijft tot 1 oktober nog wel actief op financieel gebied bij de club.

,,Het is een moedig besluit'', reageert voorzitter Jan Schutrups van de raad van commissarissen. ,,Onno Jacobs heeft het laatste half jaar heel veel gegeven in het belang van FC Twente en daarvoor zijn we hem oprechte dank verschuldigd.'' De rvc hoopt op korte termijn een opvolger te vinden.

Geld in kasFC Twente bevestigt dinsdagavond dat er met de nieuwe investeerders overeenstemming is bereikt zodat de Tukkers op tijd kunnen aantonen dat er voldoende geld in kas is om de competitie te beginnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal